Flavours +
Drinks &
Cocktails
Søg cocktails Tilbage

Udstyr

#1 Skænkeprop

En skænkeprop er nice to have. Den sikrer at du ikke drypper, når du hælder op fra flasken og den gør det lettere at afmåle de cl du skal bruge, da den hælder i en kontrolleret og ensartet strøm.

#2 Shaker:

Essentielt værktøj, hvis du vil mikse dine egne cocktails og drinks. Den bruges til at blande ingredienser sammen og få den rigtige konsistens og smag. Du kan vælge mellem flere forskellige slags:
French shaker, der består af to metal bægre.
Boston shaker, der består af et metal bæger og et glas. Her ser du dine ingredienser blive blandet.
Manhattan shaker (også kaldet cobbler), der består består af 3 dele – en shaker, en si og et låg.

#3 Jigger:

En Jigger er et målebæger, der bruges til at afmåle spiritus, juice, sirup og mixers med. Den hjælper dig  til at balancere indholdet i din cocktail, så den gode smag kommer frem. En god drink kan let ødelægges, når blandingsforholdet ændrer sig fordi man bruger øjemål.

#4 Strainer:

Et redskab du godt kan leve uden, men som er en kæmpe hjælp, hvis du foretrækker en drink uden at for mange isklumper, flager eller frugtkød. Den anvendes til at si din drink, når din cocktail er blevet shaket. Hvis du ønsker en skummende cocktail, kan du dog også bruge den imens du shaker. Alternativt kan du købe en shaker med indbygget strainer – fx en Boston shaker.

#5 Double Strainer:

En double strainer (fine strainer) er en lille si, som anvendes, hvis man ikke ønsker isklumper, flager eller frugtkød i sin drink. Til forskel fra straineren, samler den alle rester der kunne være op.

#6 Muddler:

En muddler bruges til at mose og presse frugter, bær, grøntsager mv. og derved få saft, farvenuancer og smag frem.

#7 Citron/Juice Presser:

Bruges til at presse saft ud af frugt. Den er rar at have, hvis du ønsker at bruge friske frugter i din drink, men du kan også sagtens klare dig uden, da du kan købe det meste saft i helt almindelige dagligvarebutikker.