Flavours +
Drinks &
Cocktails
Søg cocktails Tilbage
Hjemmelavede macarons med CUBA Caramel ganache

Hjemmelavede macarons med CUBA Caramel ganache

Med denne opskrift på macarons kan du nemt lave de smukke og velsmagende franske favoritter derhjemme.

Der er mange anledninger, hvor macarons gør sig godt: Bryllupper, fødselsdage, jubilæum osv. – selv en hyggeaften med venner kan være en anledning.

Følg denne opskrift og lav guddommelige macarons, der pynter på bordet og smelter på tungen. Og når du først har smagt den hjemmelavede version af macarons, vil du elske dem endnu mere. Jeg håber, at disse vil sprede glæde hos dig og dem, du serverer dem for – hvis du altså ikke får dem allesammen spist selv. Jeg taler af erfaring og det kommer nu egentlig nok til at ske igen ganske snart.

Det skal du bruge

Macarons:
180 g. flormelis
190 g. mandelmel
10 g. kakaopulver
170 g. sukker
45 g. vand
60 g. æggehvider (til piskning)
70 g. æggehvider (til opblanding)

Karamel-ganache med CUBA:
300 g. fløde
75 g. CUBA Caramel
375 g. sukker
750 g. mælkechokolade

Sådan gør du

Macarons:
Tænd ovnen på 145 grader varmluft.

Vand og sukker koges op til 118 grader. Imens blandes flormelis, mandelmel, kakaopulver og æggehvider til opblanding.

Æggehviderne til piskning piskes op. Når sukkermassen rammer 118 grader, hældes den forsigtigt i de piskede æggehvider imens der piskes ved lav hastighed. Massen piskes stiv ved høj hastighed i 4-5 min. Derefter blandes melblandingen og de piskede æggehvider sammen. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir i lige store macarons. Lad dem hvile i 10 minutter.

Bag dine macarons i 14 min. Og lad dem køle helt ned.

Karamel-ganache med CUBA:
Sukker smeltes til en lys karamel i en tykbundet gryde, imens hældes fløde og CUBA i en anden gryde og varmes langsomt op (denne må IKKE koge). Tag begge gryder af varmen og hæld den varme karamel op i flødeblandingen imens der røres konstant. Når fløden er ensartet og glat lægges der husholdningsfilm ned over fløden, helt ned til væsken, så der ikke dannes kondens. Fløden sættes på køl mindst 4 timer, men gerne natten over.

Samling
Tag din ganache ud af køleskabet og lad den stå ca. ½ time for at gøre den blød nok til at arbejde med. Kom ganachen i en sprøjtepose og kom ganache på en macaron bund: Der skal være lige så tykt et lag ganache som din macaron er tyk. Slut af med at lukke den med en anden macaron.

Opbevaring
Så snart dine macarons er samlet kan de enten serveres straks, eller opbevares i fryseren til du skal brug dem. Lad dem tø ca. 20 min. før servering.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Camilla Seebeerg.

Kategorier
Søg