Flavours +
Drinks &
Cocktails
Søg cocktails Tilbage
Sommerkage med CUBA Passion

Creamy Solero kage med CUBA Passion

Kalenderen siger august måned og selvom sommeren ikke hele tiden lige er til at få øje på, så kan man jo godt forkæle sig selv og sine gæster med en kage, der er en sommereksplosion i munden. Denne lagkage er inspireret af den friske sommer is Solero og når du først har smagt den, kommer den klart til at blive en sommerfavorit.

Kagen har en lækker nøddebund, en silkeblød vaniljemousse og til sidst kommer den syrlige passionsfrugt virkelig til sin ret.

Creamy Solero kage med CUBA Passion. Perfekt til sommeraftener.

Kagen er støbt i en Silikomart Armony silikoneform. Frygt ej, du skal ikke nødvendigvis ud og investere i alle mulige fancy forme, du kan sagtens lave kagen som en helt alm. lagkage, portionsanrette den i små glas eller lige hvad der passer ind hos dig og til den anledning, du skal bage til. Opskriften vil passe til en alm. lagkage lavet i en Ø22 springform.

Denne kage er lavet med Velvetspray. En hvid chokolade spray som er lavet på kakaosmør og som skal sprayes på en bund frossen kage. Men her kan du også vælge at lade f.eks. en lagkage stå helt uden pynt, et marcipanbånd eller chokoladebånd. Kun fantasien sætter grænserne …

Opskriften er til 10-12 personer.

Solero kage. Oplagt til dessert med vennerne. Smager som Solero drinken.

Det skal du bruge

Nøddebunde:
4 æg
250 g. sukker
150 g. mandler
150 g. hasselnødder
110 g. mørk chokolade

Vaniljemousse:
4 ½ ark husblas
4,5 dl. fløde
1 dl. creme fraiche
½ god vaniljestang
1 spsk. sukker

CUBA Passionmousse:
5 ½ ark husblas
5 dl. fløde
½ dl. appelsinjuice
½ dl. CUBA Passion
200 g. passionsfrugtpuré eller 10 passionsfrugter
2 spsk. sukker
1 vaniljestang

Creamy Solero kage med CUBA Passion. Sommerkage, dessert til festlige begivenheder.

Sådan gør du

Nøddebunde:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Hak nødder og chokolade fint, enten i hånden eller i en minihakker og vend det forsigtigt i æggemassen. Hældes i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca. 25 min. og lad den køle helt af.

Vaniljemousse:
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i mindst 20 min. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom i 4,5 dl fløde, vaniljesukker og det resterende sukker i en gryde og varm det stille op til lige under kogepunktet imens der røres så sukkeret bliver opløst. Vrid og tilsæt husblassen til den varme fløde og lad det svale. Pisk det resterende fløde til en let skum og vend forsigtigt creme fraichen i. Rør 1 spsk. af den let piskede flødeskum i din afkølede flødeblanding, når du har en ensartet masse hælder du flødeblandingen over din let piskede flødeskum og vender det hele forsigtigt sammen.

Hæld moussen over din bund og sæt den på køl i mindst 3 timer eller frost mindst 1 time.

CUBA Passionmousse:
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i mindst 20 min. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom appelsinjuice, CUBA Passion, passionfrugtpurre, sukker og vaniljesukker i en gryde og varm det godt op. Vrid og tilsæt husblassen og lad det svale. Pisk fløden til et let skum. Rør 1 spsk. af den let piskede flødeskum i din afkølede passionsfrugtblanding. Når du har en ensartet masse hælder du passionfrugtblandingen over din let piskede flødeskum og vender det hele forsigtigt sammen.

Hæld moussen over din vaniljemousse og sæt kagen på køl i minimum 3 timer. Har du støbt din kage i en silikoneform skal denne stå på frost i MINIMUM 5 timer.

Tag din kage ud af formen/op fra frost og pynt den med lige det du ønsker.

Her har vi brugt gul Velvetspray uden på kagen, samt pyntet den med hakkede nødder, orange kyskager, chokoladekugler og spiselige blomster.

I øvrigt bør det lige nævnes at kagen er glutenfri.

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Hjemmelavet kage med smag af Solero isen. En lækker creamy kage der egner sig godt til festlige lejligheder.

Udsnit af solero kagen der egner sig godt som dessert.

Indlægget er lavet i samarbejde med Camilla Seeberg.

Kategorier
Søg