Flavours +
Drinks &
Cocktails
Søg cocktails Tilbage
Champusbrus
Smagen af en klassiker

For 20 år siden trådte CUBA Caramel ind på scenen og stort set fra starten så en bartender potentialet i den søde caramel vodka - han blandede det med grøn sodavand og lime: En klassiker blev født.

Smagen af en klassiker

For 20 år siden trådte CUBA Caramel ind på scenen og hurtigt så en bartender potentialet i den søde caramel vodka – han blandede den med grøn sodavand og lime: En klassiker blev født.

I næsten 15 år kaldte vi den Champagnebrus. For den smager præcis som isen: Den populære lemonadeis med sportssmag og chokoladeovertræk, som danskerne har nydt siden 1950’erne.

Men så skete der noget. I 2014 ville en gruppe franske champagne-bønder have Champagnebrus forbudt i Danmark, fordi den ikke stammer fra Champagne-distriktet i Frankrig. Frisko tog henvendelsen alvorlig, men heldigvis havde de haft Champagnebrus registreret siden 1975 og da betegnelsen Champagne først blev et beskyttet varemærke 1981, kunne de fortsætte med at sælge og markedsføre den klassiske is Champagnebrus.

Mange andre firmaer i hele Europa, som brugte ordet ”Champagne” i forbindelse med deres produkt, blev dog tvunget til at ændre navnet – og det måtte vi også gøre. Så var gode råd jo dyre – hvad skulle vi så kalde barnet? Siden har drinken heddet flere forskellige ting: Champusbrus, Chambrus, Sjampanjebrus … Så jo – vi kan godt stave til Champagnebrus – vi må bare ikke.

Sådan gør du:

1. 2 cl. CUBA Caramel
2. 1 cl. friskpresset limesaft
3. Grøn sodavand

Fremgangsmetode:

Fyld et long drink glas halvt op med knust is. Hæld CUBA Caramel og limesaft over og fyld op med grøn sodavand.

Pagnebrus

  • 2 cl. CUBA Caramel
  • 1 cl. Friskpresset limesaft
  • Grøn sodavand
Se flere cocktails

 

Champagnebrus drink med CUBA Caramel